Att tänka på när du bokar plats på Helenas hundhotell

* Du behöver inte lämna koppel, matskål eller leksaker.

* Vi har tjocka sköna filtar och wet beds som tvättas regelbundet och alltid är nytvättade till en ny hund. Om du och din hund önskar kan hon/han ta med sin egen korg/filt.

* Mat ingår i priset och din hund får Magnusson som basfoder hos oss. Du får gärna ta med eget foder om din hund är känslig. Det kan vara nervöst att byta både miljö och foder. Om du tar med eget foder så kom ihåg att skriva hundens namn på paketet/påsen.

* Eventuell medicinering utför vi kostnadsfritt. Ta med tillräckligt mycket medicin och skriv dosering och hundens namn på burken.

Viktigt – din hund ska:

* Vara regelbundet vaccinerad; DHPPI minst vart tredje år, Kennelhosta varje år
* Vara försäkrad
* Vara ID-märkt med tatuering eller chip
* Vara fri från smittsamma sjukdomar eller parasiter

Är det första gången din hund är på hundpensionat?

Tänk på nedanstående:

Miljöombyte kan vara stressande för vissa hundar. De kommer till en ny miljö, konfronteras med nya bakterier samt får ofta byta foder. (Ta gärna med eget foder.)

På hundpensionatet sover hundarna sällan under dagarna (vilket de ofta gör hemma). Ibland sover de också bara ”med ett öga” under nätterna. (Vissa hundar sover två dygn efter hemgång.)

De allra flesta hundar vänjer sig snabbt vid hundpensionatet och dess rutiner. De uppskattar rastgårdarna, promenaderna, alla spännande lukter samt sällskapet av andra hundar.

Vissa känsliga hundar tycker mindre om att vara bortlämnade och kan bli lite ”deppiga”. Det kan yttra sig på så sätt att de äter dåligt, får diarréer eller klänger och hoppar mot dörrar och utgångar.

Om din hund skall vara gäst på hundpensionatet länge och du känner på dig att den kanske tillhör den känsliga sorten kan det vara bra att låta den vara här en prov-weekend före vistelsen. Dels får hunden vänja sig vid pensionatsvistelse, dels får den erfara att matte/husse kommer och hämtar den efter ett par dagar.

Ni är också naturligtvis välkomna att besöka oss för att se hur hundpensionatet ser ut. Ring och boka tid, 08-58351201.

Vi använder Svenska Kennelklubbens rekommenderade inackorderingsavtal

Läs mer om vem det är som driver Helenas hundhotell och hundpensionat >>